Willeke Alberti openhartig over verleden

Willeke Alberti
Door: Lies Jansen
08-02-2020

Afgelopen vrijdag was zangeres en actrice Willeke Alberti te zien in het EO-programma De Laatste 24 uur. De zangeres die afgelopen maandag haar 75verjaardag vierde, vertelde openhartig over haar verleden.

‘Verslaving’

Zo gaf de zangeres aan te kampen met een ‘verslaving’. Een shopverslaving, aldus Willeke: ,,Ik koop alles en dan denk ik later dat had ik niet moeten doen. Ik heb kleding waar de kaartjes nog aan hangen.” Het was niet alleen haar shopverslaving die menig kijker versteld liet staan.

Twee jaar voorwaardelijk

Ook zou de zangeres in haar verleden twee jaar voorwaardelijk hebben gekregen wegens haar ‘stevige rijgedrag’. ,,Ik heb wel eens op een dag drie keer een bekeuring gehad, drie keer harder dan 50 gereden”, vertelt Willeke. Haar rijgedrag ging zo ver, dat ze na een aantal boetes voor de rechter moest verschijnen: ,,Toen moest ik voor de rechter komen en heb ik twee jaar voorwaardelijk gekregen. Als ik weer te hard zou rijden dan was ik twee jaar m’n rijbewijs kwijt.”

Eigen sterfelijkheid

Haar leeftijd maakt Willeke meer bewust van ‘de dood’. ,,Ik had nooit gedacht dat het me zoveel zou doen. Maar op een gegeven moment weet je dat je een keer mag gaan”, vertelt Willeke over haar eigen ‘sterfelijkheid’. Het verliezen van een aantal dierbaren liet haar dit extra inzien. Maar bang voor de dood? Dat is de zangeres niet: ,,Ik ben er niet bang voor.”

Toen de zangeres een tijd geleden te veel vet had gegeten en emotie had binnengehouden vreesde ze daar haar einde naderde. Ze werd plots onwel: ,,Ik heb even gedacht dat het m’n einde zou kunnen zijn. Maar ik ben blij dat ik er nog ben.”

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen