Willem-Alexander met nieuwe das naar Peel en Maas

Door: DitjesDatjes
21-01-2020

Zonder zijn dure Hermès-das, die eerder dinsdag werd stuk geknipt, arriveerde koning Willem-Alexander dinsdag in de Limburgse gemeente Peel en Maas voor een reeks bezoeken aan lokale burgerinitiatieven. De koning had, hoewel het niet helemaal zijn smaak was, zijn pas gekregen plaatsvervangende paarse das nog om.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In Baarlo werd Willem-Alexander ontvangen door burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo. Samen bezochten ze vervolgens het multifunctionele centrum De Engelbewaarder. De koning sprak er met de vrijwilligers en met vertegenwoordigers van de gemeente over hun samenwerking en de rol van De Engelbewaarder in de gemeenschap.

In Kessel stond een bezoek aan kasteel De Keverberg op het programma. Het gebouw werd bijna vijf jaar geleden na een grote restauratie heropend. Koning Willem-Alexander sprak er met mensen die een rol hebben gespeeld en nog steeds spelen bij de herbestemming van het kasteel, dat nu vooral wordt gebruikt als evenementenlocatie en een belangrijke functie vervult in de lokale gemeenschap.

Het stuk knippen van de stropdas van koning Willem-Alexander was eerder in Weert, bij een bezoek aan een dak- en thuislozenopvang, het gesprek van de dag. Na enige twijfel gaf Willem-Alexander toestemming om zijn oranje das, afkomstig van het Parijse modemerk Hermès, te vernielen. Dergelijke dassen kosten in de winkel 185 euro.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD