Willem Engel onder vuur na Eriksen-Tweet

Door: Lies Jansen
13-06-2021

Er is behoorlijk wat ophef ontstaan omtrent een Tweet van Willem Engel. De bestuurder van ‘viruswaarheid’, tweette tijdens de reanimatie van Eriksen dat er per direct gestopt moet worden met vaccineren. De Tweet is inmiddels door Twitter verwijdert.

Drama tijdens EK-duel

Dat de Tweet inmiddels is verwijdert, maakt enkele Twitteraars niet minder fel in hun reactie op Willem Engel. Tijdens het EK-duel tussen Denemarken en Finland voltrok zich vlak voor de rust een compleet drama. De 29-jarige Deense voetballer Christian Eriksen viel voorover en lag ineens roerloos op het veld, waarna een behoorlijke tijd van reanimatie volgde en Eriksen werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels is Eriksen zijn toestand stabiel en zou hij weer aanspreekbaar zijn. 

Tweet Willem Engel

Willem Engel Tweette tijdens deze gebeurtenis: ,,Er valt net een Deen dood neer op het EK, hopelijk kunnen ze hem nog reanimeren. Het experiment is schandalig mislukt. Soms is gelijk krijgen het ergste dat je kan overkomen. Er moet direct gestopt worden met injecties.” Hierbij refereert hij naar de coronavaccinaties. Inter-directeur Giuseppe Marotta heeft inmiddels aangegeven dat Eriksen niet is gevaccineerd.

‘Mijn andere Twitter is geblokkeerd’

Na de Tweet is Willem Engel door velen gerapporteerd. Op zijn andere Instagramaccount Tweette hij: ,,Mijn andere twitter is geblokkeerd. Kennelijk zijn de hersenen bij veel mensen in paniek modus, dat is begrijpelijk. Heeft de Deense speler een hartaanval gehad? komt dit door de injectie? Laten we tot we het antwoord weten stoppen met alle injecties.”

Twitteraars reageren fel op de Tweet van Engel. Voetbalanalist Johan Derksen en viroloog Marc van Ranst hebben zich na de Tweet eveneens kritisch uitgelaten over Willem Engel. ,,Een onbeschaafdere vlegel dan deze mislukte dansleraar bestaat er niet”, aldus Derksen in De Oranjezomer.

Meer DenD