William Rutten exposeert concertfoto’s Tina Turner

Door: DitjesDatjes
11-05-2022

Fotograaf William Rutten heeft woensdag in het Beatrix Theater Utrecht een tentoonstelling met acht unieke concertfoto’s van Tina Turner geopend. De foto’s van de Amerikaanse zangeres zijn door Rutten zelf gemaakt tijdens de stadionconcerten die Turner in 1990 en 1996 in Nederland gaf.

“Er is geen artiest die met zoveel passie en emotie op een bühne staat als Tina Turner”, zegt Rutten. “Het was voor mij een cadeau om Tina te mogen fotograferen. Het staat me nog altijd helder voor de geest wat voor energie ze op het podium in de Rotterdamse Kuip in 1990 liet zien.” Volgens Rutten is die energie ook voelbaar als je naar zijn foto’s van haar kijkt. “Je voelt de energie door een foto heen. En wanneer je de foto’s later terugziet, hoor je haar gewoon weer zingen”, zegt de fotograaf.

De fototentoonstelling met concertfoto’s van Turner is vanaf nu te zien in het Beatrix Theater Utrecht. In dat theater speelt ook TINA – De Tina Turner Musical, een productie die in samenwerking met Turner zelf is geproduceerd. De musical vertelt het levensverhaal van de zangeres.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD