Wraakzucht van DWDD trof ook een BN’er

Redactie DWDD
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Ook een bekende Nederlander kon het slachtoffer worden van de toorn van De Wereld Draait Door. Dat overkwam cabaretier Jan Jaap van der Wal in de beginjaren bij de talkshow van BNNVara. Vanwege ‘interview-obstructie’ in 2010 werd de cabaretier tijdenlang niet meer uitgenodigd in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk.

Dat onthulde Jan Jaap van der Wal twee jaar geleden in het tv-programma Media Inside van het duo Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman.

Van der Wal vertelde dat hij destijds bij DWDD, waarin hij aan tafel zat met Wim de Bie voor een promopraatje over een online verkiezingshow niet deed wat de redactie wilde. Met een aantal mensen werkten ze destijds hieraan, maar wisten nog niet precies wat ze zouden gaan doen. Volgens Van der Wal hadden ze er gewoon geen zin in om naar de pijpen van DWDD en Matthijs van Nieuwkerk te dansen.

Weigering om door hoepel te springen

,,Wat gaan jullie dan doen? Doe eens iets wat jullie dan gaan doen”, herinnerde Van der Wal de conversatie met Van Nieuwkerk nog aan tafel. Het interview was verpest door de weigering van Van der Wal om door een hoepel te spingen. ,,Dat was niet de bedoeling, kregen we achteraf wel te horen.”

DWDD kwam de afgelopen week volop in het nieuws door grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk en de leidinggevenden jegens de redactieleden. Van Nieuwkerk blijkt zijn emoties maar moeilijk in bedwang te kunnen houden. Inmiddels heeft de talkshow host afscheid genomen van BNNVara en zit leidinggevende destijds bij BNNVara Frans Klein thuis vanwege het onderzoek dat wordt gestart.

Boycot?

Van der Wal kreeg volgens eigen zeggen een boycot van 5 jaar aan zijn broek vanwege de teleurgestelde DWDD-redactie. Die boycot werd opgeheven toen de talkshow radeloos op zoek was naar gasten naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo. Toen is Van der Wal weer aangeschoven bij Matthijs van Nieuwkerk.

LEES MEER OVER MATTHIJS VAN NIEUWKERK:

Matthijs is de nieuwe Willem Duijs

Daarom zien we Matthijs van Nieuwkerk voorlopig niet meer terug op tv

Bullebak Matthijs van Nieuwkerk werd gedekt door de VARA-leiding

Insider klapt uit de school: ‘Hierom gedroeg Matthijs van Nieuwkerk zich als tiran’

Tags

dwddFrans KleinGijs GroentemanJan Jaap van der WalMarcel van RoosmalenMatthijs van NieuwkerkMedia Inside

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie