X Factor’s Blinde Ed aangevallen door dronken jongeren

Blinde Ed
Door: Ditjes en Datjes
14-11-2019

Edwin Ruyer, beter bekend als Blind Ed van X Factor, is afgelopen zaterdagnacht te grazen genomen door een aantal dronken jongeren in Amersfoort. Ze probeerden de zanger letterlijk op het verkeerde pad te brengen door hem in de rondte te draaien en zijn stok af te pakken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Aangevallen

,,Ik had een leuke avond gehad bij een café op de Groenmarkt en ging om 04.00 uur ’s nachts op weg naar mijn taxi die bij de Kamperbinnenpoort stond te wachten” vertelt Edwin aan het AD. ,,Onderweg werd ik te grazen genomen door misschien vijf of zes dronken jongeren. Ze probeerden me om te draaien zodat ik de weg kwijt zou raken en ze wilden mijn stok afpakken.”

‘Ik vond het heel bedreigend’

De zanger was doodsbang en schreeuwde om hulp en dat heeft gelukkig gewerkt. ,,Ik vond het heel bedreigend. Ik heb hard om hulp geroepen en uiteindelijk kwamen er mensen die de jongeren zeiden op te houden. Zij hebben me toen naar mijn taxi gebracht” aldus de geschrokken blueszanger.

Schuld van de gemeente

Alhoewel ‘Ed’ woedend is op de dronken jongeren, geeft hij ze niet per se de schuld. Volgens hem had de gemeente dit incident kunnen voorkomen. ,,Sinds de verhuizing van de taxistandplaats moet ik een heel eind lopen en dat is midden in de nacht geen pretje. Dit incident had voorkomen kunnen worden als de taxi gewoon in de binnenstad had mogen komen” vertelt hij aan het AD.

Meer DenD