Yeasayer laat plagiaatzaak tegen The Weeknd vallen

Door: DitjesDatjes
10-07-2020

De Amerikaanse band Yeasayer heeft de aanklacht tegen The Weeknd laten vallen. Dat meldt de muzieksite Pitchfork. Yeasayer beschuldigde de songwriter van plagiaat. Hij zou delen uit de track Sunrise van de band zonder toestemming hebben gebruikt.

De kwestie draaide om de song Pray For Me uit de film Black Panther. De leden van Yeasayer vonden dat The Weeknd delen uit Sunrise ongeoorloofd had gebruikt. Het gaat om een stukje samenzang dat in het nummer is te horen. Yeasayer gebruikt daarin hoge stemmen met een vibrato. The Weeknd zou dat deel uit de song onder een rap in Pray For Me hebben gezet. De band had niet alleen de Canadees, maar ook producer Kendrick Lamar en de producers Doc McKinney en Frank Dukes aangeklaagd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Nu blijkt echter dat Yeasayer de rechtszaak heeft ingetrokken. Eerder had The Weeknd al ontkend dat er sprake was van plagiaat. Uit rechtbankdocumenten die Pitchfork heeft ingezien, blijkt Yeasayer daar nu ook van overtuigd. Daarom laat de band, die eind vorig jaar ophield te bestaan, de zaak vallen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD