Yoeri Albrecht vliegt journalist aan: ‘Doe normaal!’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Yoeri Albrecht, de directeur van debatcentrum De Balie, vloog gisteren een journalist aan toen hem een aantal kritische vragen werden gesteld. De beelden worden verspreid op social media en inmiddels heeft Yoeri zijn excuses aangeboden.

Op het Leidseplein werd donderdag door De Balie een Russische tank onthuld die door Oekraïense soldaten kapot is gemaakt. Een journalist van Left Laser besloot Yoeri op straat enkele vragen hierover te stellen, maar daar was de directeur niet van gediend.

‘Driftig’

Albrecht pakte de microfoon hardhandig af en smeet die op de grond. ,,Doe normaal!”, schreeuwde de journalist nog. De beelden worden momenteel verspreid op Twitter. ,,Driftig ventje”, reageert een Twitteraar. En een ander: ,,Wat een afgang, wat een voorbeeld.”

Excuses

Inmiddels heeft Albrecht zijn excuses aangeboden. ,,Ik had nooit zo moeten reageren op deze journalisten”, schrijft hij op Twitter, waarbij hij de beelden nogmaals deelt. ,,Hiervoor bied ik mijn excuses aan. Het is van groot belang dat journalisten hun werk kunnen doen en met respect in gesprek blijven.”

Tags

YOERI ALBRECHT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck