Yolanthe en Maxime krijgen serieuze waarschuwing van politie

Yolanthe en Maxime krijgen waarschuwing van politie
Door: Charlotte Wijnen
10-08-2022

Yolanthe Cabau en Maxime Meiland delen maar al te graag de vakantiefoto’s van hun kinderen op social media. Maar volgens de politie kunnen zij dit beter niet meer doen: de foto’s kunnen pedofielen prikkelen.

Vanaf de geboorte van zoontje Xess Xava kiest Yolanthe ervoor om hem herkenbaar in beeld te brengen op social media. Al snel nadat Xess geboren was maakte Yolanthe zelfs een eigen Instagram-pagina voor haar zoontje aan. Hoewel ze deze pagina afschermt, kunnen al haar volgers wel genieten van alle foto’s op haar eigen pagina. En dat zijn er een hoop.

Vakantiefoto’s van je kinderen: is het wel slim?

Onlangs nam Yolanthe Xess mee naar Kenia, waar uiteraard een boel foto’s werden gemaakt. Tijdens die vakantie werden we niet alleen overspoeld met foto’s van de omgeving, maar ook van Xess die overduidelijk de tijd van zijn leven had. Prachtig om te zien, maar is het wel slim?

Volgens de politie niet. ,,Als mensen een vakantiefoto van hun kind posten, denken ze: nu kan iedereen zien wat voor leuk kind ik heb. Die denken niet van: er zitten ook mensen met pedoseksuele gevoelens naar die foto te kijken”, vertelt strategisch politiewoordvoerder Robbert Salome in weekblad Story. ,,Die verspreiden deze foto vervolgens onder hun vrienden die daar dezelfde perverse gevoelens bij hebben.”

Ook Maxime Meiland gewaarschuwd

De politie kan het uiteraard niet verbieden dat BN’ers foto’s van kinderen online zetten, maar wil daar wel expliciet voor waarschuwen. ,,Het lijkt hartstikke leuk om foto’s van je kind in zijn of haar blote billetjes op het strand te posten, maar wat zij zien is dat er mensen met dat beeldmateriaal aan de haal gaan. Daar moeten mensen zich wel bewust van zijn.”

Ook Maxime Meiland deelt al te graag foto’s van dochtertjes Claire en Vivé. Claire heeft zelfs een openbaar Instagram-account met bijna 38.000 volgers. Daarnaast plaatst Maxime ook nog op haar eigen pagina foto’s van haar dochtertjes.

‘Hoofd onherkenbaar maken heeft geen zin’

Steeds meer BN’ers schermen hun kinderen op social media af. Onder anderen Monique Westenberg zorgt er altijd voor dat zoontje Dré onherkenbaar in beeld komt. Maar ook dát is volgens de politie niet genoeg. ,,Het gaat mensen die op zoek zijn naar deze beelden niet om het hoofd van een kind, maar om het lichaam. Het heeft wat dat betreft dus geen zin het gezichtje van je kind onherkenbaar te maken.”

Meer DenD