Youp: ik bood geen echt excuus aan over column

Door: DitjesDatjes
16-10-2018

AMSTERDAM – Youp van ‘t Hek nuanceert het excuus dat hij in de uitzending van Pauw maandag aanbod voor zijn veel bekritiseerde column over Christine Ford en haar aanklacht tegen de Amerikaanse opperrechter Brett Kavanaugh. De cabaretier kwam onder vuur te liggen omdat hij het verhaal van Ford in twijfel trok. In de uitzending van Pauw erkende Van ‘t Hek dat hij de column in kwestie “iets te baldadig” had opgeschreven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het was echter “niet echt een excuus”, beklemtoont de komiek op de website van Pauw. “Sommige dingen hadden wel wat minder bot gemogen. Ik had niet genoeg rekening gehouden met de echte slachtoffers van #MeToo.” Maar voor de rest trekt Van ‘t Hek zijn woorden over Ford niet in. “Die mevrouw is een liegende kakelmuts en dat hele toestandje was een kermis.”

De cabaretier zal in het vervolg niet voorzichtiger te werk gaan als hij over #MeToo schrijft. “Nee, geen seconde. Ben je belazerd. Ik heb zoveel vrouwen mannen zien verleiden en ontwrichten. De dames moeten ook eens even een spiegeltje kopen met z’n allen. Het zal best dat wij het allemaal hebben gedaan.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD