Youp trending met ‘scherpe’ column

Youp||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Cabaretier Youp van ’t Hek is trending op Twitter. Na het delen van zijn wekelijkse column in het NRC Handelsblad ontving Youp veel reacties. In de column wijst Van ’t Hek naar VVD-coryfee Annemarie Jorritsma. Volgens vele Twitteraars een ‘messcherpe analyse’.

Formatie

Youp werpt een kritische blik op de chaos rondom de formatie. Of zoals Youp het noemt: ‘de blonde blunder van Kajsa.’ Met name de notitie ‘functie elders, Omtzigt’ wordt flink uitgelicht. Jorritsma, oud-minister en voormalig burgemeester van Almere, zou iets te goed hebben geluisterd naar haar partijleider Mark Rutte.

Zo luidt een passage uit de column: ,,(…) Maar dat ik van hem af wil zet je toch niet op papier, Annemarie? En je weet toch wel wat ik met ‘functie elders’ bedoel? Uitrangeren zo’n sukkel. Burgemeester van Haaksbergen maken. Losser mag ook. Of net als Pechtold tot ‘chef rijbewijzen’ benoemen.”

‘Scherpe samenvatting’

Twitteraars gaan los en prijzen de ‘scherpe’ column. Zo twittert onder andere Erik de Zwart: ,,Goeiemorgen! Youp heeft t weer helemaal goed.” Ene dr_hollander schrijft: ,,Om in te lijsten en te bewaren voor de nieuwe geschiedenisboekjes van 2030.” ,,Scherpe samenvatting met top conclusies”, is ruuds70 van mening. 

‘Wappie’

Eind 2020 scoorde Youp een hit met zijn parodie op het bekende nummer ‘Flappie’. De parodie genaamd ‘Wappie’ scoorde op YouTube meer dan een miljoen kijkers binnen vier dagen. Echter, bevestigde een woordvoerder van BNNVARA dat de video van Facebook zou zijn verwijderd. De reden was echter nog onduidelijk.

Tags

YOUPYOUP VAN 'T HEKYOUP VAN HET HEKYOUP VAN'T HEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck