Youp van ’t Hek biedt excuses aan

Door: Sinem Toprak
16-10-2018

Youp van ’t Hek geeft toe aan Pauw, dat hij de grens heeft bereikt door zijn twijfels over Christine Fords, getuige tegen Brett Kavanaugh, uit te spreken in zijn Column in het NRC.

,,Een beetje sorry mag ik wel zeggen’’, vertelt Youp die het wel snapt dat mensen boos zijn over de column die hij schreef en op 29 september verscheen in het NRC.

Iets te hard

,,Iedereen denkt nu dat ik voor die Kavanaugh ben, dat is niet zo, dat vind ik net zo’n lul met vingers als iedereen’’, vertelt Youp. ,,Maar die mevrouw Christine Ford vind ik zo’n onbedaarlijke muts, daar geloof ik niets van. En nog steeds niet. Dat verhaal van ‘ik was 15 en bijna dood’, maar ze weet niet meer waar het gebeurd is. Dat vond ik onzin en dat heb ik iets te hard opgeschreven’’, openbaart hij. ,,Ik snap dat ze mij nu een lul vinden.’’

Christine Fords is de getuige tegen Brett Kavanaugh. In juli werd Kavanaugh voorgedragen als rechter in het Federaal Hooggerechtshof, het hoogste hof in de VS. Vervolgens werd hij beschuldigd van seksueel misbruik door meerdere vrouwen.

Meer DenD