Zestigste verjaardag James Bond dit najaar groots gevierd

Door: DitjesDatjes
02-08-2022

Ter ere van de zestigste verjaardag van de allereerste James Bond-film (Dr. No uit 1962), worden dit najaar diverse festiviteiten georganiseerd. Zo wordt er in september een veiling met onder meer attributen en voertuigen uit de films gehouden en treedt Shirley Bassey in oktober op tijdens een speciaal concert in de Royal Albert Hall in Londen, meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline dinsdag.

Vanaf 15 september tot en met 5 oktober is er een onlineveiling, terwijl er op 28 september in Londen een liveveiling plaatsvindt. Een van de belangrijkste veilingstukken is een zilverkleurige Aston Martin DB5 stuntauto die vorig jaar tijdens de opnames van de laatste 007-film No Time To Die werd gebruikt. Naar verwachting moet het voertuig zo’n 2 miljoen pond (bijna 2,4 miljoen euro) opleveren.

Daarnaast gaan er van iedere acteur die ooit in de rol van de Britse geheim agent kroop, items onder de hamer. Ook kunnen mensen bieden op een verblijf in de villa op Jamaica waar Ian Fleming de James Bond-boeken schreef. De opbrengst van de veiling gaat naar 45 goede doelen, waaronder The Prince’s Trust van de Britse prins Charles.

Concert

In het weekend van 30 september tot en met 2 oktober, de dag waarop Dr. No in het Verenigd Koninkrijk in première ging, worden er meet-and-greets georganiseerd met producers Michael G. Wilson en Barbara Broccoli. Ook kunnen fans een kijkje achter de schermen van de stunt- en special effects-afdeling krijgen.

De festiviteiten worden op 4 oktober in Londen afgesloten met The Sound Of 007 In Concert. Tijdens dit speciale concert is Shirley Bassey de hoofdact. Zij zong de titelsongs Goldfinger (1964) en Diamonds Are Forever (1971) voor de gelijknamige James Bond-films. Laatstgenoemde nummer zong de 85-jarige zangeres eerder dit jaar nog tijdens de uitreiking van de BAFTA Film Awards.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD