Ziekte Imca Marina is koude douche voor The Voice Senior

Imca Marina
Door: Jos La Grande
11-09-2020

Met haar reputatie zou ze de ster zijn van de Grand Finale van The Voice Senior 2020. Het had de comeback van Imca Marina moeten worden. Maar de diva uit Midwolda ontbrak gisteravond vanwege ziekte onaangekondigd bij de knock-out ronde.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De verrassende deelname van Imca Marina zorgde vooraf al voor veel publiciteit, maar het werd uiteindelijk een koude douche voor The Voice Senior. Want de 79-jarige zangeres van Bella Italia, Vino, vino waar blijft de wijn? en Viva Espagna meldde zich ziek af.

‘Ze baalt er echt van’, werd gezegd door de voice-over en coach Frans Bauer zag een van de pareltjes in zijn team niet meer terug. Bij de blind-audities had Imca ook al last van haar strottenhoofd. En het ging nu ook echt niet.

Imca Marina blijkt een ontsteking in de slokdarm te hebben. Inmiddels slikt ze maagzuurremmers en zal ze binnen afzienbare tijd met wat rust herstellen.

Hoog tempo

Tijdens de twee uur durende show werden de optredens in een ongekend hoog tempo afgewerkt. Waren er minder reclames dan normaal? En er werden door de juryleden spannende keuzes gemaakt.

LEES OOK: Nog een bekende deelnemer bij The Voice Senior

Opmerkelijk is bijvoorbeeld de finaleplaats van Henny Thijssen, de schrijver van vele hits voor prominente artiesten, onder wie André Hazes, Gerard Joling en Tino Martin. Thijssen, herkenbaar aan zijn lange manen, kon op veel krediet rekenen van zijn coach Frans Bauer, maar de volkszanger begreep heel goed dat Thijssen met zijn achtergrond de smaakmaker is van deze Voice-serie.

Gered door de gong

Ook Frank Affolter, die een nummer van Adèle bracht, lag er zo goed als zeker uit, maar werd gered door de gong. De 62-jarige broer van Heddy Lester (In de Mallemolen) gaat ook door naar de finale. Afvallers Johan Haak (teleurgesteld) en Gina de Boer (tevreden) maakten ruim baan voor the rocker Hein Migchelbrink uit Ruurlo en voor de Amerikaanse met stok Christine Wiltshire, die een volledig nieuwe dimensie gaf aan Why tell me Why van Anita Meijer.

Maar een van de Senior-sterren, die we ook terugzien in de finale is de 88-jarige Evert Braumuller. Dit muzikale wonder, die overal ter wereld zong met orkesten en ook met Tonny Eijk successen boekte, maakte een onuitwisbare indruk.

De prijs voor de quote van de avond gaat naar Frans Bauer. Over zijn kandidaat Pieter Boele (hij viel af) zei de volkszanger: ‘Als je hem ziet gaat de zon schijnen, je hoopt alleen dat het niet gaat regenen’.

Henny Thijssen

Henny Thijssen: ‘Dans nog een keer met mij’

Meer DenD