ZIEN: De gekte in Engeland

De gekte in Engeland
Door: Charlotte Wijnen
01-06-2022

Het 70-jarig jubileum van Queen Elizabeth wordt aankomend weekend gevierd en heel Engeland is er klaar voor. Van een levensgrote taart van de Queen tot aan een enorm lego-paleis: het is momenteel één grote gekte!

Engeland viert vanaf morgen het 70-jarig jubileum van Queen Elizabeth. Vier dagen lang staan er festiviteiten op de planning. De verwachting is dat tien miljoen Britten het jubileum zullen vieren op meer dan 16.000 straatfeesten.

Dubbeldekkers in paars en wit

Versierde straten, feesten en speciaal verkochte kleding: het eerbetoon aan Queen Elizabeth komt op veel verschillende manieren tot uiting. De voorbereidingen zijn in volle gang en het Britse volk maakt zich klaar.

Zo worden de klassieke rode bussen in Londen geverfd in de kleuren paars en wit dat symbool staat voor het platina-jubileum. De dubbeldekkers behouden hun gebruikelijke routes, maar zijn aangepast aan de festiviteiten die dit weekend plaatsvinden.

Levensgrote taart

Ook is er ter ere van het jubileum een levensgrote taart van de Queen gemaakt. De gigantische lekkernij lijkt als twee druppels water op Elizabeth. Zelfs haar sieraden en de uitdrukking op haar gezicht is gedetailleerd nagemaakt. Ook andere lekkernijen zijn deze dagen door heel Engeland te koop, zoals koekjes in de vorm van haar geliefde corgi’s.

Lego paleis

Verder is het paleis tot in details nagebouwd met lego steentjes. Van de paarden die voor het paleis de wacht houden, tot aan de royals die vanaf het balkon van Buckingham Palace zwaaien: het is een gedetailleerd kunstwerk waar een hoop werk in heeft gezeten.

En tot slot worden er deze dagen uiteraard allerlei souvenirs verkocht ter ere van de speciale viering. Tassen, kleding én zelfs servies worden voor betaalbare prijzen van tussen de vijf en twintig euro verkocht.

Bekijk HIER de foto’s

Meer DenD