ZIEN: Dit huis kocht Dirk Kuijt voor zijn zus

Dirk Kuyt
Door: Charlotte Wijnen
09-07-2021

Jarenlang had Dirk Kuijt zijn zus in dienst om voor zijn kinderen te zorgen, en nu ontfermt hij zich weer over haar. Hij heeft namelijk een appartement voor haar gekocht in Katwijk.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jolanda woonde bij Dirk

Meer dan tien jaar lang woonde zijn zus Jolanda bij hem en Gertrude in hun luxe villa in Noordwijk. ,,Jolanda is ons letterlijk achterna gereisd”, aldus Dirk Kuijt destijds in weekblad Weekend. Hij legt uit dat zijn zus eigenlijk doet wat bij andere gezinnen een ‘au pair’ zou doen.

,,Juist doordat ik als voetballer heel veel van huis ben, wilde ik dat Gertrude iemand zou hebben die haar kon helpen met de kinderen. Dat mijn zus dat wilde doen, was voor ons een geschenk uit de hemel.” Duidelijk is dat hij blij was met de hulp, al noemt hij het wel een ‘bijzondere situatie’.

Buiten spel

Toen de scheiding van Dirk en Gertrude een feit werd, dachten velen dat Jolanda daar de dupe van zou worden. Zij heeft namelijk niet alleen een goede band met haar broer, maar ook met Gertrude. Maar Jolanda kon goed buiten spel blijven omdat de kinderen al iets ouder waren. Daarom was ze al niet meer nodig als au pair.

Dirk leende haar 350.000 euro

Dus gingen ze op zoek naar een nieuwe woning voor Jolanda. Maar met de huidige woningmarkt is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom besloot Dirk haar een handje te helpen.

Kuijt leende haar 350.000 euro waardoor Jolande niet naar de bank hoefde voor een hypotheek. Daarvan kon ze een leuk driekamerappartement in Katwijk kopen, de plaats waar ze vandaan komen. Het appartement heeft een oppervlakte van 87 vierkante meter en zit boven een supermarkt in een gezellige winkelstraat. Na een kleine wandeling is ze zelfs al op het strand.

Bekijk hier het appartement

TAGS

Meer DenD