ZIEN: Standbeeld Diana onthuld

Standbeeld Diana
Door: Charlotte Wijnen
01-07-2021

Het standbeeld van wijlen prinses Diana is eindelijk onthuld. Ter ere van haar zestigste verjaardag waren het de prinsen Harry en William die hun onenigheden opzij gezet en onthullen ze gezamenlijk het standbeeld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Haar positieve invloed’

Hoewel het een besloten evenement is, kan iedereen mee kijken naar de onthulling via de livestream van The Sun. Voordat de broers het groene doek van het beeld halen, zijn ze in gesprek met elkaar.

De strijdbijl tussen de twee is duidelijk voor even begraven.

Het bronzen beeld staat in de ‘verzonken tuin’ van Kensington Palace, één van de favoriete locaties van de prinses. De zonen kwamen in 2017 met het plan om ‘haar positieve invloed op Groot-Brittannië en de wereld te herdenken met een permanent standbeeld’.

,,Vandaag, op wat de 60e verjaardag van onze moeder zou zijn geweest, herinneren we ons haar liefde, kracht en karakter – kwaliteiten die haar tot een kracht voor het goede maakten over de hele wereld, die talloze levens ten goede veranderden”, aldus de Harry en William, die werden verwelkomd door hun voormalig privé-secretaris Jamie Lowther-Pinkerton, in hun verklaring.

Er werd gelachen, familie van Diana werd vrolijk begroet door de twee prinsen. Zo zagen we de tantes Lady Sarah McCorquodale en Lady Jane Fellowes die gekust werden.

Enige royals

Prins Charles is vandaag niet aanwezig bij de onthulling van het standbeeld. Voor hem zou de herdenking te confronterend zijn. Het zou te veel ‘oude wonen openhalen’.

,,Sinds Diana’s dood heeft hij ervoor gekozen om de herinneringen voor zich te houden en het aan zijn zoons over te laten”, aldus een bron in de UK Times.

Wanneer Harry weer terugvliegt naar de USA is niet duidelijk. Insiders gaan ervan uit dat hij weer snel bij zijn gezin wil zijn.

Meer DenD