Ziggo Dome in kleuren Pride-vlag: true colors are beautiful

Door: DitjesDatjes
30-07-2022

De Ziggo Dome is vanaf zaterdag, de start van de Amsterdam Pride-week, verlicht in de kleuren van de Pride-vlag. Dat meldt de Amsterdamse concerthal op Twitter. “True colors are beautiful like a rainbow”, schrijft de organisatie in een tweet.

Op een bijgevoegde video is te zien dat op het gehele gebouw een Pride-vlag geprojecteerd is in het kenmerkende kleurenpalet. “Happy Pride namens de #ZiggoDome crew!”, luidt het bericht. “Vandaag is de 26ste editie van #PrideAmsterdam van start gegaan. Deze week kleurt de Ziggo Dome in de kleuren van de #Pride vlag!”

Dit is niet de eerste keer dat de Amsterdamse concerthal zich in de kleuren van de vlag hult. Zo was de hal vorig jaar juni in regenboogkleuren verlicht als teken van solidariteit en als protest tegen de anti-LHBTI-wet in Hongarije. “Opdat iedereen zichzelf kan zijn! #Pride”, schreef de organisatie destijds op Twitter.

Tijdens de Amsterdam Pride-week, met dit keer als thema My Gender, My Pride, zijn er dansfeesten, filmfestivals, sportevenementen, debat en cultuur. Volgende week zaterdag is de beroemde Canal Parade met tachtig boten, die doorgaans honderdduizenden bezoekers trekt.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD