Zo klinkt de eerste single van Ginger

Hoewel Ginger, bekend van The Voice of Holland, onlangs werd geëlimineerd, ziet zijn muziekcarrière er rooskleurig uit. In tegenstelling tot veel andere oud-deelnemers lijkt het hem wel te lukken door te breken in Nederland. Nadat hij moest vertrekken uit het programma werd al snel bekend dat hij een plantencontract kreeg aangeboden, en vandaag is zijn eerste single uitgekomen!

Melodie

Zijn nummer heet ‘papa’. Tijdens de auditieronde vertelde de roodharige jongen (25) al dat zijn vader een jaar geleden een herseninfarct had gehad. Voor de jury zong hij op de melodie van het nummer ‘Treur niet om mij’, zijn eigen tekst over zijn vader. Deze tekst heeft hij op een originele melodie gezet.

In 2016 vond Ginger zijn vader op de grond. Hij bleek een herseninfarct te hebben gehad, en Ginger wist niet of zijn vader het zou overleven. Het rappen zette hij vervolgens op een laag pitje, om te mantelzorgen voor zijn vader. ,,Ik ben heel eerlijk gezegd twee jaar niet bezig geweest met het maken van muziek. Het liedje ‘Papa’ is vrijwel het enige wat ik halverwege die twee jaar heb kunnen schrijven en het komt recht uit m’n hart.. Ik ben heel trots op dit lied omdat het voor mij natuurlijk heel erg persoonlijk is en ik denk, mede door de reacties die ik krijg, ook herkenbaar is voor veel mensen. Ik vind het geweldig dat Nederland het zo oppikt en alle reacties die ik krijg deze week”, zei Ginger daarover.

Beluister het nummer hier.