Zoek de verschillen tussen Filip en Delphine

Filip
Door: Jos La Grande
16-10-2020

De ogen van onze zuiderburen gaan nu pas open: koning Filip en zijn halfzus Delphine blijken als twee druppels water op elkaar te lijken! Daar heb je dus helemaal geen dna-test voor nodig!

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De gelijkenissen tussen Philip en de kersverse prinses zijn frappant. Ze leiden terug tot het moment van verwekking door koning Albert II. Sybille de Sélys Longchamps is de moeder van Delphine en oud koningin Paola is de moeder van Filip.

Filip scoort

Broer en halfzus hebben dezelfde vader, die jarenlang de kersverse prinses heeft genegeerd waardoor contact tussen broer en halfzus niet mogelijk. 

Filip (60) heeft punten gescoord door vorige week zijn halfzus Delphine (52) uit te nodigen op het kasteel. De Belgische media noemt het zelfs ‘het mirakel van Laeken’.

,,Koning Filip doet wat zijn vader de voorbije twintig jaar steeds rigoureus heeft geweigerd: zijn halfzus Delphine in de armen sluiten. Hiermee toont de vorst zich als een familieman van de 21e eeuw”, zegt voormalig grootmaarschalk Liebaers in De Morgen. In De Tijd wordt Flip ‘de keizer van de goede pr genoemd.

De gelijkenissen tussen Filip en Delphine:

Neus: De neuzen lijken als twee druppels water op elkaar. Beiden hebben een puntje aan de neus dat naar beneden wijst.

Mond: Opvallend dat zowel Filip als Delphine een rechte mond hebben en voor de deskundigen: let op de dunne lippen van beiden.

Hoofd: Beiden hebben een hoog voorhoofd. Ook de scheiding van het haar gaat naar rechts.

Gezicht: De vorm van beide gezichten komt overeen. Let op dezelfde uitstaande jukbeenderen. Ook beide wangen vertonen gelijkenissen met dezelfde symmetrie.

Ogen: Denk de aangezette wenkbrauwen bij Delphine weg, en inderdaad ook de ogen lijken op elkaar (inclusief de walletjes onder de oogleden).

Lichaamshouding: Delphine staat er zelfverkerd bij. Dit is haar moment! Handen in de zakken van een spijkerbroek. Filip heeft geen stropdas om. Dit duidt op het privékarakter van de ontmoeting.

Lengte: Exacte lengte van beiden is niet bekend. Maar het ontloopt elkaar niet veel!

Koek en ei

Tussen Filip en Delphine is het inmiddels dus koek en ei. Dat is extra pijnlijk voor zijn vader Albert, die zich jarenlang heeft verzet, terwijl hij toch beter had moeten weten.

,,Op vrijdag 9 oktober hebben wij elkaar voor de eerste maal ontmoet in het Kasteel van Laken. Het was een warme ontmoeting. Dit uitgebreid en bijzonder gesprek gaf ons de gelegenheid om elkaar te leren kennen. We hebben gesproken over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen”, aldus Filip en Delphine in een gezamenlijke verklaring.

Albert en zijn vrouw Paola.
Delphine
PRINSES Delphine
Kasteel van laken.
Het kasteel van Laken waar de ontmoeting tussen Filip en Delphine plaatsvond.

Meer DenD