In Zweden mocht het volk wel meestemmen: John Lundvik

Door: DitjesDatjes
09-03-2019

Wordt in Nederland de artiest en liedje (Duncan de Moor) gekozen door een select groepje ‘kenners’. In Zweden, het land van Abba, gaat het er eerlijker aan toe:

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zweden stuurt John Lundvik naar het Eurovisie Songfestival met een lekker liedje. Met Too Late For Love won hij de nationale finale in Stockholm. Zo’n 30.000 fans waren in de Friends Arena in de hoofdstad bij de finale aanwezig.

Kijk, zo hoort het, in plaats van een plichtmatig bezoekje aan de DWDD. Nederland is verslaafd aan muziekprogramma’s als The Voice, maar op het moment dat Nederland moet worden vertegenwoordigd in het buitenland hebben de Nederlanders er niets over te ze zeggen.

Melodifestivallen kende dit jaar vier halve finales en een extra ronde om de deelnemers aan de grote finale te selecteren. Lundvik was de grote winnaar. Hij werd zowel door de jury als door de Zweedse kijkers tot winnaar uitgeroepen. Hij moet straks in Tel Aviv in de tweede halve finale aan de bak.

John Lundvik probeerde vorig jaar ook al een ticket voor het Songfestival te bemachtigen. Toen werd hij derde in de nationale finale. De Zweed, ook een begenadigd sprinter, heeft twee kansen op de overwinning in Tel Aviv. Hij is namelijk ook als schrijver betrokken bij de Engelse inzending.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD