Holland America Line – Pure luxe op zee

Holland Amerika Lijn|Holland America Line|Holland America Line|Holland America Line|Holland America Line
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Voor wie graag veel van de wereld wil zien zonder de ongemakken van het reizen, is een cruise een uitkomst. Laat je verwennen aan boord terwijl het schip je van de ene locatie naar de andere brengt. Geen dag hoeft hetzelfde te zijn, maar dat kan natuurlijk wel…

 

Holland America Line

 

Holland Amerika Line (HAL) is van oorsprong een Nederlandse maatschappij die vanaf 1873 een rechtstreekse vaarverbinding had tussen Rotterdam en New York. De officiële benaming was NV Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij, maar de in de volksmond meer gebruikte benaming Holland-Amerika Lijn leidde uiteindelijk tot een naamsverandering. Na 100 jaar werd de concurrectie van de luchtvaart te groot en kwam het bedrijf in Amerikaanse handen, waarna het zich concentreerde op de cruisevaart. En ook nu biedt Holland America Line nog de mooiste, meest luxe en onvergetelijke cruisevakanties over de hele wereld.

 

Holland America Line

 

Culinaire verwennerij

Momenteel bestaat de vloot van HAL uit 13 schepen, binnenkort aangevuld met nummer 14, die allen een Nederlandse naam dragen eindigend op ‘dam’. Sinds een aantal jaren varen de schepen ook weer onder onze nationale driekleur, mede omdat nog steeds voornamelijk Nederlandse officieren er de scepter zwaaien. De kamers voor de gasten kunnen worden verdeeld in vier categoriën: Interior zonder raam, Oceanview met uitzicht op zee, Verandah met balkon en Suite met meer ruimte. Het personeel aan boord heeft maar één doel: de gasten een zo aangenaam mogelijke tijd laten beleven. En daar is ze goed in! Bijna de gehele dag kan er worden gegeten en gedronken aan boord. Dit is gratis in de gezellige Lido Market, de Manhattan Dining Room of haal het af bij de Dive In. Wil je een keer iets anders? Reserveer dan voor een kleine meerprijs een tafel in restaurant Canaletto voor Italiaanse gerechten, de Tamarind met oosterse lekkernijen of de Pinnacle Grill gespecialiseerd in steak en zeevruchten. Genoeg gegeten? Rust dan heerlijk uit op een van de ligbedden op het dek en geniet van het prachtige uitzicht. Of laat je verwennen in de Spa & Salon, waar een keur aan behandelingen wordt aangeboden, uitgevoerd door deskundig personeel.

 

Holland America Line

 

Stad op het water

Aan boord hoef je je nooit te vervelen. Op het dek vind je een of meerdere zwembaden, er is een fitness center, casino, bibliotheek met boeken en spellen en je kunt er belastingvrij winkelen. Daarnaast worden elke dag verscheidene workshops en lezingen georganiseerd, zoals hoe om te gaan met je digitale camera, het vouwen van handdoekdieren of een wijnproeverij. In de dagelijkse update op de kamer staat een volledig overzicht, zodat je niets hoeft te missen. Ook aan de kleine medemens is gedacht. Kinderen en tieners van 3 tot 17 jaar kunnen zich registreren bij Club HAL, met leuke activiteiten voor elke leeftijdscategorie. En liggen de kinderen lekker op bed, dan ontwaakt het nachtleven aan boord. De verschillende bars hebben elk een eigen sfeer, zodat er voor eenieder iets bij zit. Zing mee in de Piano Bar, schud de heupen los in de BB King’s Blues Club of ontspan bij klassieke muziek in de Explorer’s Lounge. In het Showroom at Sea-theater worden professionele shows opgevoerd.

 

Holland America Line

 

Ontdek de plek

Het leuke van een cruise is dat je verschillende steden bezoekt zonder steeds de koffers te hoeven pakken. Je kunt natuurlijk zelf op avontuur gaan en elke plaats waar wordt aangelegd ontdekken. Zorg er dan wel voor dat je op tijd weer aan boord bent, want het schip vertrekt op de afgesproken tijd, met of zonder jou! Iedere avond is er de mogelijkheid een bijeenkomst bij te wonen waarin de belangrijkste bezienswaardigheden en handige informatie wordt gegeven van de volgende bestemming. Makkelijker is het om een georganiseerde excursie via HAL te boeken. Op elke locatie worden verschillende trips aangeboden, soms zelfs in het Nederlands. Op deze manier krijg je veel informatie van de gids en zie je veel van de omgeving. De excusies zijn wel prijzig, dus verdiep je van tevoren goed in het aanbod. Bovendien staat erbij vermeld hoe zwaar elke activiteit is, zodat mindervaliden hier rekening mee kunnen houden. Ook aan land zorgt Holland America Line voor een optimale vakantiebeleving.


Tekst: Francine van Egmond

Tags

DROOMREISNEW YORKREISREIZENROTTERDAMSCHIP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck