Abraham blijft ook na beuk aanvoerder Frankfurt

Door:
12-11-2019

Hoewel aanvoerder David Abraham van Eintracht Frankfurt zich zondag niet bepaald van zijn beste kant liet zien, blijft hij wel als captain van de Duitse club fungeren. Trainer Adi Hütter ziet geen aanleiding om de band aan een ander te geven. Abraham beukte in de slotfase van de uitwedstrijd tegen SC Freiburg trainer Christian Streich van de thuisclub omver.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Argentijn rende achter een bal aan die over de zijlijn was gegaan. Streich, die in z’n coachvak stond, liet de bal ogenschijnlijk bewust lopen. Abraham, ongetwijfeld geïrriteerd door de achterstand van 1-0 en de vorm van tijdrekken van Streich, deelde een flinke beuk uit toen hij vlak langs de trainer sprintte. Streich viel daardoor achterover. De actie van Abraham leidde tot een massale duw- en trekpartij tussen vrijwel alle spelers en reserves. Scheidsrechter Felix Brych trok rood voor Abraham en de bij Freiburg al gewisselde Vincenzo Grifo.

“David is en blijft onze aanvoerder”, zei Hütter. “Ik ben geen trainer die iemand gelijk laat vallen als hij één fout begaat. Hij krijgt een boete van de club, die naar een goed doel gaat.” Volgens Duitse media moet de 33-jarige verdediger 35.000 euro betalen. Abraham had in Freiburg na afloop al excuses gemaakt aan Streich. “Ik ben geen haatdragend mens, hij heeft zich verontschuldigd en daarmee is de zaak klaar”, zei de trainer.

Voor Abraham dreigt nog wel een forse sanctie van de Duitse bond. Mogelijk wordt hij voor zes wedstrijden geschorst.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD