Ajacied Gravenberch wil jongeren aan sporten krijgen

Door:
26-02-2020

Ryan Gravenberch is de nieuwe ambassadeur van Topscore, een initiatief van de gemeente Amsterdam met als doel jongeren uit de hoofdstad meer aan het sporten en bewegen te krijgen. De 17-jarige middenvelder van Ajax is de opvolger van Frenkie de Jong, die dit seizoen voor FC Barcelona speelt.

“Ik hoop dat ook ik met mijn naamsbekendheid ervoor kan zorgen dat meer jongeren gaan sporten”, vertelt Gravenberch op de website van de gemeente Amsterdam. Een van de taken van de ambassadeur van Topscore is dat hij soms scholen bezoekt en zijn ervaringen gaat delen met jongeren, om ze zo aan het sporten te krijgen.

“Ik praat dan met ze over wat ze met sport willen bereiken, en hoe ze dat kunnen doen”, zegt de Amsterdam geboren middenvelder. “En ik vertel ze dat je in de sport zelf heel ver kan komen. Dat zal vast stimulerend werken. En natuurlijk gaan we af en toe een balletje met elkaar trappen. Met sport kan je dromen najagen maar sport is sowieso gezond. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen