Ajax op groene wijze naar Champions League-tegenstander

Ajax
Door: DitjesDatjes
27-11-2019

De voetballers van Ajax reisden gistermiddag op een ongewone manier naar het Franse Lille. De Ajacieden gingen niet met het vliegtuig of de bus, maar met de trein richting de tegenstander van vanavond in de Champions League.

In oktober kondigde Ajax-directeur Edwin van der Sar al aan met het voor voetballers opvallende vervoersmiddel te reizen. Dat deed de club met het oog op het milieu. ,,We leven in een klimaatbewuste tijd en wij willen als club graag een goed voorbeeld geven”, zei oud-doelman Van der Sar op de website van de NS.

Snelle rit

,,Lille leent zich qua ligging uitstekend voor een treinreis, vandaar dat wij met dit idee bij de NS hebben aangeklopt. Voor Erik ten Hag en zijn mannen lijkt dit ons een efficiëntere en minder vermoeiende reis. Want de prestatie die Ajax in Lille moet leveren staat natuurlijk voorop.”

Met de auto is Lille ruim drie uur rijden. Per trein duurt de rit iets korter: 2 uur en 50 minuten. Dat komt omdat de trein die de selectie van Ajax vervoert niet onderweg stopt in Brussel. Speciaal voor deze gelegenheid rijdt de trein van Eurostar rechtstreeks naar de stad in Noord-Frankrijk.

(tekst gaat door onder video)

De beelden van de treinreis:

Tegen OSC Lille wacht Ajax een heet avondje. De Amsterdammers zijn gedeeld koploper met het Engelse Chelsea en het Spaanse Valencia, allemaal 7 punten. Wil Ajax doorgaan in de Champions League, dan moet het vanavond minimaal een punt halen tegen Lille.

Overwinteren

Dat lijkt mogelijk tegen Lille, dat met slechts één punt de zwakke broeder uit de poule is.  Kan het toch nog misgaan voor Ajax? Het antwoord is ja. Alleen als de Ajacieden de komende twee wedstrijden tegen Lille en Valencia met ruime cijfers verliest (minimaal drie goals verschil), dan loopt het overwintering in Europa mis. En dat zou na het successprookje van vorig seizoen een enorme teleurstelling zijn.

(tekst gaat door onder video)

Kort na de aankondiging van de opvallende treinreis naar Lille, meldde de club uit de hoofdstad dat het in de winterstop op trainingskamp naar het verre Qatar gaat. Die reis wordt met het vliegtuig ondernomen, wat voor boze reacties zorgde.

Boze fans

Fans laten weten het niet eens te zijn met die bestemming. Het past niet met de milieubewuste keuze om met de trein naar Lille te gaan. Bovendien wordt Qatar verdacht de mensenrechten te schenden.

Meer DenD