Alcoholverbod bij Belgische wielerploeg Lotto-Soudal

Door:
14-01-2020

De Belgische wielerploeg Lotto-Soudal voert een alcoholverbod in voor het personeel tijdens trainingskampen en wedstrijden. Dat heeft directeur John Lelangue laten weten in de krant Het Nieuwsblad. “Alleen bij zeges, verjaardagen en speciale events kan een uitzondering gemaakt worden op deze ‘code of conduct’”, aldus Lelangue.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vorig jaar kwam de Belgische ploeg in opspraak tijdens de Vuelta, nadat manager Kevin De Weert naar huis werd gestuurd en geschorst na een incident met alcohol. Volgens Lelangue staat de nieuwe maatregel daar los van. “Het heeft absoluut niks met dat incident te maken. We hadden al een code of conduct. Ik heb die nu nog wat aangepast uit veiligheidsoverweging. Bijna elk personeelslid moet op bepaalde momenten van de dag met de auto rijden. Dan lijkt het ons beter om alcohol te bannen.”

Volgens Lelangue is deze maatregel niet uitzonderlijk. “In veel bedrijven geldt deze maatregel ook. Het hoort bij de manier van samenleven. Het gros van het personeel vond dit ook een goed idee. We blijven een sympathieke ploeg, maar zonder alcohol. Samen een koffie drinken is ook leuk.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD