Amateurclubs steunen VoetbalTV

Door:
01-07-2020

De ruim 150 bij VoetbalTV aangesloten amateurverenigingen zijn een petitie gestart voor het behoud van het videoplatform. De steunbetuiging bestaat uit een grasgroen voetbalshirt waar alle 150 clubs hun handtekening op hebben gezet, vergezeld van de tekst: Autoriteit Persoonsgegevens, deze is voor jullie: VoetbalTV moet blijven.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

VoetbalTV, een streamingsdienst van wedstrijden uit het amateurvoetbal, is na twee jaar in financiële problemen gekomen. Vanwege een voortslepend geschil over de privacyregels kan het videoplatform geen nieuwe contracten afsluiten.

Met ‘slimme camera’s’ die automatisch de bal volgen, filmt VoetbalTV sinds 2018 voetbalwedstrijden. Intussen zijn 20.000 tot 25.000 opgenomen. Zo’n 150.000 mensen staan op beeld. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geven spelers, trainers en toeschouwers daar geen toestemming voor

Maarten Hoffer, algemeen directeur van VoetbalTV, is blij met de actie van de ruim 150 aangesloten amateurclubs. “Deze steunbetuiging aan VoetbalTV is echt een geweldig hart onder de riem”, zegt hij. “Het proces met de AP is uitermate frustrerend voor zowel ons als voor de clubs. We werken volledig in lijn met de privacywetgeving, teams willen juist spelen op de velden met onze camera’s. We krijgen nooit klachten op het gebied van privacy, maar de AP oordeelt anders. Vervolgens komt ze eindeloos lang niet af met haar besluit. Hierdoor kunnen we haar oordeel niet aanvechten en glijden wij de afgrond in. Ik hoop heel erg dat deze prachtige shirtactie de AP nu eindelijk in beweging brengt. Wij hebben echt nu duidelijkheid nodig!”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD