American footballer berispt voor berichten over Hitler

Door:
07-07-2020

American footballer DeSean Jackson heeft een berisping gekregen van zijn club Philadelphia Eagles. De 33-jarige Amerikaan had op zijn sociale media enkele antisemitische berichten gedeeld, onder meer quotes van Adolf Hitler. Jackson werd daarop aangesproken door de clubleiding en betuigde via Instagram spijt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik post veel dingen die me toegestuurd worden. Ik haat niemand. Ik realiseerde me niet goed wat er in deze passage stond”, zegt de ‘wide receiver’ van de Eagles. “Hitler heeft Joodse mensen vreselijk veel pijn bezorgd, net zoals de Afro-Amerikanen veel te lijden hebben gehad. We moeten samen vechten tegen antisemitisme en racisme. Het was een fout om berichten hierover te plaatsen en ik bied mijn excuses aan voor de pijn die ik heb veroorzaakt.”

Volgens de Eagles had Jackson niet de intentie om mensen te kwetsen, maar waren de berichten die hij publiceerde wel zeer ongepast. De club zegt teleurgesteld te zijn in de speler en vindt dat hij z’n sociale media juist moet gebruiken om eenheid, gelijkheid en respect te promoten. De Eagles kondigen “gepaste maatregelen” aan.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD