American footballers mogen geen shirtje ruilen

Door:
10-07-2020

Ze mogen elkaar op het veld zo vaak vastpakken en tackelen als ze willen, maar na afloop van shirtje ruilen is verboden voor de American footballers uit de NFL. Dat staat in het protocol dat de organisatie in samenspraak met de spelersvakbond heeft opgesteld. Heel wat American footballers vinden het een belachelijke regel.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Dit is in een notendop een perfect voorbeeld van hoe de NFL denkt”, zegt Richard Sherman van San Francisco 49ers. “We kunnen blijkbaar veilig een contactsport doen. Maar het wordt dan als onveilig gezien om na afloop van shirtje te ruilen.” Sherman kreeg bijval van Darius Slay van Philadelphia Eagles. “Dus we kunnen elkaar gedurende 60 minuten tackelen, maar we kunnen niet van shirt ruilen, iets wat 2 minuten duurt.” De spelers moeten na afloop onderling zo’n 2 meter afstand houden.

Het is de bedoeling dat het nieuwe seizoen in de NFL op 10 september start. Kansas City Chiefs, de winnaar van de Super Bowl, speelt dan tegen Houston Texas. Bij alle spelers en stafleden wordt op wedstrijddagen bij aankomst in het stadion de temperatuur gemeten. Ze moeten een mondkapje dragen als ze niet op het veld in actie komen. De gebruikelijke gesprekken met journalisten na afloop in de kleedkamer worden geschrapt.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD