Anita zag op tegen deelname WIDM

Anita Witzier
Door: DitjesenDatjes
25-01-2020

Anita Witzier heeft al vaak ‘nee’ gezegd op de vraag van AVROTROS op mee te doen aan Wie is de Mol?. Ze zag tegen allerlei dingen op. Vorig jaar besloot ze toch ‘ja’ te zeggen en niet veel later zat ze in het vliegtuig naar China. Het avontuur duurde voor haar niet lang, maar het heeft wel veel indruk op haar gemaakt. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Samen op één kamer

Een van de dingen waar Anita tegenop zag bij een deelname aan Wie is de Mol? is om met andere kandidaten op één hotelkamer te slapen. Uiteindelijk heeft ze maar een nacht of twee een kamer moeten delen en dat viel alles mee. ,,Tegen je kamergenoot kun je beter maar meteen als je gekke gewoontes vertellen”, zegt Anita nu tegen weekblad Party. ,,Tijdens Wie is de Mol? sliep ik met Claes Iversen op een kamer. Iemand die heel geordend is. ‘Ik moet mij inhouden’, realiseerde ik me toen. Want als ik alleen op een hotelkamer ben, denk je binnen vijf minuten: er is hier totale chaos ontstaan.”

Wat de presentatrice ook erg moeilijk leek is het aanspreken van de lokale bewoners tijdens opdrachten. Zeker in China, want maar weinig inwoners spreken Engels. ,,Ik had zoiets van: hoe ga ik mij over die gêne heenzetten? Zodra een opdracht van start ging, bleek dat geen enkel probleem voor mij te zijn. Door de adrenaline kon het mij alleen niets meer schelen.”

Leugens

Wat ook een belangrijk onderdeel is van Wie is de Mol? Is liegen. En laat dat nou niet Anita’s hobby zijn. Tegen de kandidaten ging het nog wel, maar ook thuis moest ze smoesjes vertellen. Alleen haar man wist waar ze was, maar haar collega’s en zelfs haar kinderen hadden geen idee waar Anita werkelijk zat. Tegen zoon Bram en dochter Julia zei ze dat ze in Noord-Korea was, en daarom geen foto’s kon maken. 

 

Meer DenD