ANTM-deelneemster Jael Strauss (34) overleden

Door: Ditjes en Datjes
05-12-2018

LOS ANGELES – Jael Strauss, die meedeed aan het achtste seizoen van America’s Next Top Model, is dinsdag overleden. De 34-jarige maakte twee maanden geleden bekend dat ze uitgezaaide borstkanker had en niet meer te genezen was.

In de jaren na haar deelname aan de modellenwedstrijd, raakte Jael verslaafd aan drugs. In 2012 schakelde haar familie televisietherapeut Dr. Phil in om een interventie te leiden. In de uitzending waarin hij dat deed, rende het model in eerste instantie de studio uit. Dr. Phil praatte buiten op haar in, waarna Jael instemde hulp te zoeken.

De realityster heeft in de jaren daarna in interviews aangegeven dat ze het gevoel had dat Phil McGraw haar en haar verslaving had uitgebuit, maar dat ze tegelijkertijd blij was met haar deelname aan het programma, omdat ze vaak hoorde dat het andere mensen met een verslaving had geholpen.

In augustus vierde Jael op Instagram dat ze vijf jaar nuchter was. Twee maanden later liet ze op Facebook weten dat ze ongeneeslijk ziek was. “Met behandeling is het misschien mogelijk mijn leven met een paar maanden te verlengen”, schreef ze toen. “Ik wil niet dood. Ik heb nog zo’n wonder nodig als ik in 2013 kreeg.”

Volgens TMZ besloot het voormalig model eind oktober de behandeling te staken, en werd ze enkele weken geleden opgenomen in een hospice, waar ze dinsdagochtend overleed.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD