Artiesten vieren ‘Winter in Zeeland’ in Renesse

Saskia en Serge|Renesse|RENESSE|Ben Cramer||Frank Live
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

In de Zeeuwse badplaats Renesse hadden de vele Duitse en Belgische gasten niet door dat een aantal Nederlandse artiesten in het restaurant Smaeck van plan was een muzikaal feestje te bouwen; een heuse jamsessie in besloten kring, op steenworpafstand van het strand.

En ja, ook zij, het duo SASKIA EN SERGE, ontbrak deze avond natuurlijk niet met hun hit ‘Zomer in Zeeland’, terwijl ondertussen de vorst toesloeg op de kop van het eiland Schouwen.

Culinair

Gastheer en gastvrouw waren INGRID en DANIEL VIERGEVER. Viergever is eigenaar van De Brem, een bungalow- en horecalocatie, die bovendien chef de mission is van Culinair Team Zeeland, dat in 2018 derde werd op het WK culinair in Luxemburg. Een prestatie van jewelste van de provincie die met onder meer JANNIS BREVET als driesterrenchef en talloze andere koks in top van de Michelin-eredivisie meedraait.

PATRICK BOS, de chefkok van vanavond in Smaeck (hij kookte eerder bij sterrenrestaurant Geranium in Kopenhagen), en patissier TIMO CORNELISSE uit Yerseke, schotelden een kermis aan kleine gerechten voor aan het gezelschap van artiesten en de andere gasten. Met uiteraard als start een Zeeuwse oester en later werd een kreeftensoepje geserveerd, een kabeljouwgerechtje in een garnalensaus, hertenbiefstuk en als desertje een chocaladesoufflé.

Frank Live

Ondertussen trapte zanger FRANK LIVE af met een kerstmedley en ging het daarna goed los met duetten en improvisaties van onder andere ERNEST VAN HARTINGSVELDT, de Amsterdamse zanger die in het voorjaar nog een ode bracht aan Ajax-voetballer DONNY VAN DE BEEK en landelijk bekend werd als volkszanger door zijn successen bij de talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen.

Ben Cramer was de avond in bloedvorm en bracht een jazz-uitvoering van een dikke zes minuten van zijn hitsingle De Clown.

De Zeeuwse zangeres ALBERTINE KLAP, dezer dagen met Frank Live in het Duitse Winterberg voor optredens, lijkt op de Nederlandse versie van de Canadese CÉLINE DION. SHANNA CRAMER (ze heeft het talent van haar vader Ben) én Saskia en Serge, die in 1971 meededen aan het Eurovisie Songfestival dat toen in Dublin werd gehouden, brachten de luisterliedjes en uiteraard enkele musical hits.

Talent

Het duo, dat destijds in de voorronde van het songfestival in het strijdperk trad tegen dezelfde Ben Cramer, treedt nog steeds meerdere keren per week op in het land met repertoire dat heel Nederland nog kent.

Zeeland barst niet alleen van culinair, maar ook van muzikaal talent. Want is het niet Bløf, Danny Vera en Racoon die van het Zeeuwse land komen, deze avond trad ook nog de band COPYCAT op in Renesse, dat heel even het centrum van de wereld leek te zijn.

Frank Live
Frank Live, onlangs nog in concert, en dezer dagen voor optredens in het Oostenrijkse Winterberg.
Chef de Mission van Culinair Zeeland Daniel Viergever en Serge van het duo Saskia en Serge..
Ben Cramer
Ben Cramer en zijn dochter Shanna Cramer.
Renesse
Dickenskoor in Renesse.
RENESSE
Midden in het dorp van Renesse de kerk.

 

Tags

BEN CRAMERBLØFCOPYCATDANIEL VIERGEVERDONNY VAN DE BEEKERNEST VAN HARTINGSVELDTFRANK LIVERACOONSASKIA EN SERGESHANNA CRAMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck