As Fernando Ricksen naar Nederland voor tweede uitvaart

Fernando Ricksen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Veronika Ricksen, de vrouw van de overleden Fernando Ricksen, heeft ervoor gekozen een tweede uitvaart te houden in Nederland. De as van de voetballer zal naar Nederland worden gebracht. Volgens Veronika was het de wens van haar man, die op 18 september 2019 overleed aan de gevolgen van ALS, om zijn as naar Nederland te brengen.

Terug naar Sittard

De uitvaart van Ricksen vond vorig jaar plaats in Glasgow. In die Schotse stad heeft hij jarenlang gevoetbald voor Rangers en ook had hij daar veel fans. Toch heeft Ricksen blijkbaar besloten dat zijn rustplaats in zijn geboorteland moet zijn. De urn met zijn as wordt gebracht naar Sittard, de plaats waar hij zijn voetbalcarrière begon en afsloot. De urn zal komen te staan in een openbare zuil op een begraafplaats in Sittard. Daar mag die zo’n tien jaar blijven staan. Na die jaren wil Veronika de as meenemen naar Curaçao, omdat Fernando goede herinneringen heeft aan vakantie’s daar.

Voordat de as van Fernando in de zuil wordt geplaatst zal er nog een ceremonie plaatsvinden. Dat laat Veronika weten aan de krant The Scottisch Sun. Waar en wanneer de ceremonie plaatsvindt, is nog niet bekend.

Tags

ALSFERNANDO RICKSENGLASGOWNEDERLANDOVERLEDENSCHOTLANDUITVAARTVOETBALLER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck