Asterix en Obelix trappen af in stripmuseum Comic Art

Obelix in het comic art museum
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het zijn de striphelden Asterix en Obelix die prominent te zien zijn bij de heropening van het Museum of Comic Art in Noordwijk. Eén van de pronkstukken uit de tentoonstelling Grensverleggend is een cover van Asterix en Obelix, die middels toverdrank tegen alle invloeden zijn beschermd. De Nederlandse stripmaker Daan Jippes maakte de afbeelding voor het stripblad Pep. 

Grensverleggers 

Bij de expositie De Grensverleggers van de Nederlandse strip is werk van maar liefst 21 toptekenaars te zien. Zij hebben bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van het beeldverhaal. In sommige gevallen, zoals bij Marten Toonder, met veel navolgers of medewerkers die het anders helemaal moesten doen. Er zijn 63 originele werken van 1942 tot nu te zien in het museum in Noordwijk aan Zee.

Asterix en Obelix werd geschilderd door de Nederlandse stripmaker Daan Jippes voor het stripblad Pep.

Jippes

Jippes is de ongekroonde meester van de Nederlandse stripwereld, met meer succesvolle leerlingen en navolgers dan iedereen behalve Marten Toonder. Hij begon als grafisch vormgever bij Pep, revolutioneerde toen de Nederlandstalige productie bij Donald Duck. Jippes verhuisde later naar Los Angeles en ging aan de slag bij Disney met producties als aan Aladdin, Mulan en Belle en het Beest.

Tags

NOORDWIJK AAN ZEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck