Australische wielrenner Meyer na 12 jaar eindelijk kampioen

Door:
12-01-2020

De Australische wielrenner Cameron Meyer was al vaak dicht bij winst van de nationale titel op de weg, maar steeds greep hij net naast de kampioenstrui. Zondag was het eindelijk raak voor de renner van Mitchelton-Scott, die een dag eerder zijn 32e verjaardag had gevierd. Meyer viel aan in de afdaling na de laatste klim en soleerde naar de winst. Zijn ploeggenoot Lucas Hamilton eindigde als tweede.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het waren twaalf lange jaren. Lang geleden ben ik al verliefd geworden op deze wedstrijd, heel vaak was ik heel dicht bij de zege”, zei de Australiër, die vorig jaar in de laatste kilometer de winst nog uit zijn handen zag glippen en gedesillusioneerd als derde over de finish kwam. In 2009 eindigde hij bij zijn debuut als vierde.

“Iemand vroeg me wel eens: je hebt negen wereldtitels op zak, waarom wil je deze wedstrijd zo graag winnen?”, vertelt Meyer, die op de baan al zoveel successen vierde. “Maar mijn broertje Travis won ‘m al een keer en Luke Durbridge, een van mijn beste vrienden, ook. Daarom wilde ik deze koers zó graag winnen. Ik ga die groen-gouden trui met trots in Europa dragen.”

Bij de vrouwen veroverde Amanda Spratt, ook van Mitchelton-Scott, de Australische titel.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD