Barcelona-doelman Ter Stegen: meer gefocust dan ooit

Door:
01-06-2020

Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen rekent erop dat zijn ploeg wanneer de Spaanse voetbalcompetitie half juni wordt hervat de koppositie niet meer uit handen zal geven. Volgens de Duitser zijn hij en zijn ploeggenoten, onder wie Lionel Messi en Frenkie de Jong, zowel fysiek als mentaal goed in orde. “We zullen nog veel meer gefocust zijn op de wedstrijden die er nog aankomen”, zei Ter Stegen in een podcast van streamingdienst DAZN.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Spaanse competitie wordt na de coronapauze op 11 juni hervat met duels zonder publiek. Ter Stegen heeft enige ervaring. Met Barcelona speelde hij een keer tegen Las Palmas voor lege tribunes. “Natuurlijk is het anders. Een ‘spookduel’ is niet heel aantrekkelijk om naar te kijken, maar de bal rolt weer en we hebben er lol in”, zei de 28-jarige doelman, die de statistieken van de Bundesliga zag. “Dan merk je wat je als club aan je fans hebt en wat voor verschil zij kunnen maken.”

Hij kent de kritiek dat het betaalde voetbal een voorkeursbehandeling krijgt, terwijl er in Spanje vanwege de coronacrisis nog heel veel niet mogelijk is. “Maar het gaat niet alleen om de sport, ook om heel veel arbeidsplaatsen die op een of andere manier met het voetbal verbonden zijn. Het gaat niet over kleine bedragen die er mee gemoeid zijn”, aldus Ter Stegen.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD