Basketbaltalent Williamson terug in ‘bubbel’ van NBA

Door:
25-07-2020

De Amerikaanse basketballer Zion Williamson heeft zich in Orlando gemeld. De 20-jarige speler van New Orleans Pelicans, die wordt gezien als de toekomstige superster van de NBA, ging vorige week terug naar huis vanwege een “urgente familieaangelegenheid”. Williamson heeft zich nu weer aangesloten bij zijn teamgenoten en kan volgende week wellicht al in actie komen voor de Pelicans bij de herstart van de competitie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hij zit voorlopig wel een paar dagen in quarantaine en mag pas gaan trainen als hij een aantal keer negatief is getest op het coronavirus. De NBA werd in maart stilgelegd vanwege het coronavirus. Komende week gaat de competitie weer verder met 22 teams, die zijn samengekomen op een afgesloten deel van Disney World in Orlando. De spelers leven voorlopig in hun eigen ‘bubbel’.

Williamson werd vorig jaar bij de jaarlijkse ‘draft’ in de NBA als nummer 1 binnengehaald door de Pelicans. Vanwege een knieblessure, opgelopen in de voorbereiding op het seizoen, moest de tiener lang wachten op zijn debuut. Eind januari was het eindelijk zover. Williamson liet gelijk zijn talent zien. Hij maakte in het laatste kwart 17 punten op rij.

Het toptalent speelde vooralsnog negentien wedstrijden in de NBA. Gemiddeld was hij goed voor 23,6 punten en 6,8 rebounds.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD