Belgische schaatsbond wil piste in eigen land

Door:
16-10-2019

De Belgische schaatsbond (KBSF) hoopt binnen afzienbare tijd een 400 meter-piste in eigen land in gebruik te kunnen nemen. “We zijn de enige wintersport die ons land in de laatste zeventig jaar een olympische medaille heeft bezorgd, maar we hebben geen baan”, klaagt voorzitter Corné Lepoeter, die doelde op het olympisch zilver voor Bart Swings bij Pyeongchang 2018 op de massastart.

De KBSF-preses verwacht stappen van de nieuwe Vlaamse regering. Hasselt zou de beste kansen maken om er uiterlijk in 2024 een opleidingscentrum voor langebaanschaatsers en shorttrackers te vestigen. Maar ook Herentals is kandidaat.

“Het is echt een noodzaak dat die piste er komt”, zegt Lepoeter bij Sporza. “We zijn het maatschappelijk verplicht naar onze jeugd toe dat zij hun idool Bart Swings kunnen nastreven. Zolang we geen piste hebben, kan dat niet. Het zou mooi zijn om dit tegen 2024 te realiseren in Vlaanderen.”

 

BUZZS

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen