Belgische voetballers op de bres voor daklozen

BRUSSEL – De Belgische voetbalclubs uit de Jupiler Pro League komen deze speelronde in actie in speciale shirts, die naderhand worden geveild voor een goed doel. De opbrengst gaat naar de Belgian Homeless Cup, een sociale partner van de Pro League. Met de campagne ‘My Team, My home’ zet die organisatie zich in voor mannen en vrouwen die kampen met dak- of thuisloosheid.

Met het toernooi wil de organisatie hen het gevoel geven dat zo typisch is aan een club. ”Het gevoel ergens bij te horen, thuis te zijn. Dit is een gevoel dat niet alleen supporters of profspelers ervaren, het geeft ook vleugels aan de spelers van de Belgian Homeless Cup, mannen en vrouwen die kampen met dak- of thuisloosheid en die in hun team een positieve identiteit en ploegmakkers vinden”, aldus een persbericht.

De spelers uit de Jupiler Pro League dragen woensdag en donderdag shirts met het logo van de Belgian Homeless Cup. Die worden daarna via een internetveiling verkocht, net als gesigneerde shirts van onder meer Kevin de Bruyne.

 

BUZZS