Bernard en Stephens pakken winst in 2e etappe van virtuele Tour

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Franse wielrenner Julien Bernard heeft de tweede etappe in de virtuele editie van de Tour de France op zijn naam geschreven. De coureur van Trek-Segafredo zegevierde na ruim 40 minuten in de eindsprint van een kopgroepje met vier renners. In het algemeen klassement leidt de ploeg van NTT Pro Cycling.

Bij de vrouwen won de Amerikaanse Lauren Stephens. De renster van TIBCO-SVB was na ruim drie kwartier de snelste in een kopgroepje van vijf. De ploeg van Stephens gaat na twee ritten aan de leiding in het klassement.

Ryan Gibbons van NTT Pro Cycling won zaterdag de eerste etappe van de virtuele editie. Mathieu van der Poel eindigde als vierde.

Bij de vrouwen ging de zege zaterdag naar de Britse April Tacey. Ze won de sprint voor de Amerikaanse Kristen Faulkner en Chantal Blaak.

De renners leggen in de virtuele Tour, georganiseerd door onlinetrainings- en raceplatform Zwift, in totaal zes etappes af, verspreid over drie weekenden in juli. De races worden uitgezonden in meer dan 130 landen en de opbrengst gaat naar vijf goede doelen.

De Ronde van Frankrijk zou aanvankelijk op 27 juni van start zijn gegaan. Vanwege de coronapandemie begint de Tour de France nu op 29 augustus in Nice.