‘Birdievrienden’ zorgen voor financiering Joost Luiten Foundation

De Joost Luiten Foundation (JLF) is dinsdag officieel van start gegaan. Doel van de stichting is om meer kinderen kennis te laten maken met de golfsport. Het is een initiatief van topgolfer Joost Luiten, in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en het Jeugdfonds Sport.

Het project in inmiddels al in volle gang. Het gaat om het opzetten van een golfklas aan het Thorbecke College in Rotterdam. Leerlingen krijgen gedurende 20 weken les op het Seve Golfcenter, de Rotterdamse thuisbasis van Luiten. Voor vervoer, materiaal en lessen wordt gezorgd.

De financiering van de JLF komt voor een belangrijk deel van fans en volgers van Luiten. Door aanmelding als ‘birdievriend’ wordt bij elke birdie die hij in een officiële wedstrijd maakt een bedrag, dat de deelnemer zelf mag bepalen, aan de stichting gedoneerd.

Met het opzetten van de stichting wil Luiten iets terugdoen voor de sport die hem veel heeft gebracht. “De jeugd is de toekomst, dat geldt zeker voor de golfsport in Nederland. Hoe meer kinderen kennismaken met golf, des te meer de sport zal groeien. Daarbij is het belangrijk dat kinderen een eigen visie op golf ontwikkelen, en mogelijke vooroordelen worden weggenomen. Daar wil ik mij met deze stichting voor inzetten.”

 

BUZZS