Boateng: triest dat ik daarvoor boete krijg

Door:
02-04-2020

Jérôme Boateng snapt niet waarom hij een fikse boete van zijn club Bayern München heeft gekregen. De 31-jarige verdediger is bestraft voor een uitstapje waarvoor hij geen toestemming van de clubleiding had gevraagd. De Duitse oud-international verliet dinsdag zijn woonplaats en overtrad daarmee de regels van Bayern en van de Beierse autoriteiten om zo veel mogelijk thuis te blijven vanwege de coronacrisis.

“Ik accepteer iedere straf die gerechtvaardigd is”, reageert Boateng in Bild. “Maar ik was op weg naar mijn zoontje van vier. Hij had me aan de telefoon verteld dat hij ziek was. Als vader wil je dan bij hem zijn. Ik vind het triest als ik daar dan straf voor krijg. Ik ben gewoon vergeten om dat te melden.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Als speler van Bayern heb je een voorbeeldfunctie”, motiveerde de Duitse recordkampioen de straf. Over de hoogte van de boete deed Bayern geen mededelingen. Het geldbedrag komt in elk geval ten goede aan een aantal regionale ziekenhuizen.

Ongeval

Het illegale tripje van Boateng lekte woensdag uit via de Duitse krant Bild. Het boulevardblad wist te melden dat hij dinsdag met de schrik was vrijgekomen tijdens een ongeval met zijn auto.

Boateng belandde op de A9 in de buurt van het Duitse Selbitz met zijn Mercedes in een slip en schoot van de rijbaan. Hij bleef ‘hangen’ op de vangrail. Boateng bleef ongedeerd, maar de schade aan zijn dure auto was aanzienlijk. Daar kwam een dag later ook nog een forse geldboete van zijn werkgever bij.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD