‘Boer Jan datet bekende Nederlander’

Door: DitjesenDatjes
01-04-2020

Boer Jan uit Boer zoekt Vrouw is sinds zijn deelname aan het populaire programma zelf een bekende Nederlander geworden. Maar wat niet veel mensen weten, is dat een van zijn vrouwen ook regelmatig zal worden herkend op straat. Niet door iedereen, maar vooral door agrariërs.

Eigen Late Night talkshow

Terwijl de meeste vrouwen die een brief schrijven nog maar weinig verstand hebben van het boeren leven, weet Froukje er alles van. Zij studeerde aan de Hogere Agrarische School en begon tijdens haar stage al het blad Jonge Helden in het groen op. Inmiddels is dat uitgegroeid tot een multimediaal platform. Volgens weekblad Story wordt Froukje inmiddels vaak gevraagd als spreker voor evenementen in de agrarische sector en praat ze dan over het verbinden van haar leven in de stat met dat op het platteland.
Cameravrees heeft Froukje ook absoluut niet. Ze heeft namelijk haar eigen talkshow waarin ze boeren interviewt.

Zelfs in haar vrije tijd is Froukje nog actief in het boeren leven. Dan werkt ze namelijk op een schapenboerderij op een van de waddeneilanden.
Met boer Jan heeft ze dus in ieder geval erg veel gemeen. Er is alleen één ding waar de vrouw minder blij mee zal zijn. Boer Jan gaf toe dat hij soms een ‘pilletje of een snuifje’ nam op een festival. Daar was Froukje niet van gecharmeerd, en om een hele goede reden. Haar zus blijkt namelijk verslaafd te zijn (geweest) aan harddrugs en belandde daardoor in het criminele circuit.

Kan boer Jan de drugs opgeven voor Froukje?

Meer DenD