Hier kan Rutte nog wat van leren

Geen stropdassen in Spanje
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het Spaanse kabinet heeft besloten om met onmiddellijke ingang in het kader van nieuwe energiebesparingen geen stropdassen meer te dragen. Premier Sanchez heeft het besluit wereldkundig gemaakt, vooruitlopend op andere maatregelen die aanstaande maandag bekend worden.

Volgens premier Pedro Sànchez kan met deze maatregel, die nogal op de lachspieren werkt, de airco op de ministeries en tijdens kabinetsvergaderingen een paar graden ‘omhoog’. De airco’s vreten stroom en mogen maximaal nog maar op 27 graden staan.

Uitzonderingen

Er zijn nog wel uitzonderingen op het stropdassenbesluit als er bijvoorbeeld buitenlands bezoek langskomt.

Sànchez, lid van de Socialistische Partij, kwam met zijn mededeling in het Palacio de la Moncloa tijdens zijn persconferentie waarin hij de balans opmaakte van het eerste halfjaar.

De premier vindt dat ook in de privésfeer de stropdas afkan bij zijn ministers en topambtenaren. Hij vindt dat iedereen dit voorbeeld moet volgen in verband de loeiende airco’s vanwege de verzengende hitte in Spanje.

Rutte

In Nederland bestaan er geen kledingvoorschriften voor de Nederlandse kabinetsleden. De mannelijke leden van het kabinet dragen doorgaans toch wel een stropdas. Premier Rutte doet als het even kan zijn stropdas af omdat hij vindt dat dit bij zijn imago hoort: jong en modern. Hij wil af van het blauwe blazer imago van zijn partij de VVD.

Tags

MARK RUTTESPANJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck