‘Boer Wim heeft miljoenen euro’s schuld’

Door: Tanja Brouwer
26-09-2018

Een van de populairste boeren dit jaar is Wim. De krullenbol heeft meer dan 300 brieven gekregen van enthousiaste vrouwen. De aardappelboer is pas 28 jaar oud, maar heeft nu al zijn eigen bedrijf. Daar hing alleen wel een enorm prijskaartje aan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hypotheek

Twee jaar geleden zette Wim zijn handtekening onder een koopcontract van een erf met schuren in de Noordoostpolder. Ook zat daar 11 hectare landbouwgrond bij, waar hij aardappels op wilde telen. Om dit te kunnen bekostigen sloot hij een hypotheek af van maar liefst 2,7 miljoen euro! Dat betekent dat hij iedere maand aan alleen al de rente 10.000 euro kwijt is. Ook moet hij per jaar volgens weekblad Privé 60.000 euro betalen aan de grondeigenaar.

Door al deze financiële verplichtingen staat Wim onder enorme druk om genoeg inkomsten met zijn aardappelen te genereren. Hij probeert wel geld te besparen door machines te delen met boeren uit de buurt. Maar wel huurt hij een schoonmaker voor zijn huis in.

Miljoenen

De briefschrijfster komen dus zeker niet in een gespreid bedje terecht en moeten ook de handjes uit de mouwen steken. Dat hoeft van Wim trouwens niet op de boerderij, maar toch hoopt hij dat zijn toekomstige vriendin houdt van aardappelen.

Boer Jaap en boerin Michelle, die ook allebei opzoek zijn naar hun grote liefde, hoeven zich geen zorgen te maken om geld. Hun bedrijven zijn miljoenen waard.

 

Meer DenD