BOOS-uitzending: ‘Borsato en de meisjes’

Marco Borsato zat aan de billen van jonge meisjes
Door: Matthieu Slee
20-01-2022

Al langer wordt er gefluisterd over Marco Borsato en diens vermeende interesse in jonge meisjes. Nu is zijn naam hardop uitgesproken. Dat gebeurde donderdag in de uitzending van BOOS.

Eind vorig jaar gonsde het al van de geruchten. Borsato zou handtastelijk zijn geweest bij jonge deelnemers van The Voice Kids. Lange tijd bleef het bij geruchten, want de vrouw die uiteindelijk aangifte tegen hem deed, was geen deelnemer van The Voice, maar de dochter van een (oud) werknemer.

Onzedelijk

Borsato zou haar vanaf haar vijftiende jaar onzedelijk hebben betast. Nu, in de uitzending van BOOS, valt de naam Borsato opnieuw. Voor John van den Heuvel zal dat geen verrassing zijn. De misdaadjournalist liet eind vorig al weten dat hij daar ,,aanwijzingen voor had gezien en gehoord.”

Ontmoedigen

Wel benadrukte Van den Heuvel toen: ,,Aanwijzingen zijn geen bewijzen. Voor mij is echt de grens dat iemand ook aangifte doet bij de politie.” Ook Borsato deed aangifte. Hij beschuldigt de jonge vrouw van ‘smaad en laster’.  Volgens sommigen vooral om andere vrouwen te ontmoedigen.

Stellig

Tegen Van den Heuvel, die dát verhaal naar buiten bracht, deed Borsato zo ver bekend géén aangifte. En dat terwijl Van den Heuvel in RTL Boulevard toch behoorlijk stellig was: ,,Ik heb de overtuiging dat wat zij vertelt waar is.” Ook zou er contact zijn andere ‘slachtoffers’ van Marco.

Betast

RTV West vernam van een deelnemer van The Voice dat één zangeres door Marco kort voor een optreden ,,plat op haar mond werd gezoend”. In programma BOOS van Tim Hofman klinken dergelijke verwijten ook. Drie vrouwen zeggen dat hij hen ongevraagd en meermaals heeft betast aan hun billen. Een van hen is een (anonieme) medewerker van The Voice.

Te dichtbij

Ook zou Borsato aan de billen van een veertienjarig meisje hebben gezeten, tijdens een barbecue. Toen ze wegliep ging hij haar naar verluidt achterna en betaste opnieuw haar billen. Volgens BOOS bevestigen de ouders van het meisje het verhaal. Ook een dertienjarig meisje klaagde over opdringerig gedrag. Marco zou telkens te dichtbij zijn gekomen.

Bekend

Een insider laat aan BOOS weten dat het gedrag van Marco Borsato in de studio algemeen bekend was, maar dat er onder de medewerkers sprake is van een ‘gentlemen’s agreement’: ,,Men houdt elkaar de hand boven het hoofd. Over dit soort dingen praat je niet.” BOOS wilde hoor- en wederhoor plegen, maar Borsato heeft niet gereageerd.

Meer DenD