Braziliaan Love zet voetballoopbaan voort in Kazachstan

Door:
06-07-2020

De Braziliaanse voetballer Vagner Love gaat een nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn rondreis langs tal van landen. Maandag arriveerde Love in Kazachstan, waar hij zijn transfer naar tweevoudig kampioen Kairat komt afronden. “Ik hoop dat alle formaliteiten snel achter de rug zijn en ik kan starten met de training”, zei Love (36) die zijn grootste successen vierde met CSKA Moskou.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kairat leidt de ranglijst met negen punten uit vier duels, twee meer dan titelverdediger Astana dat nog een duel tegoed heeft. De competitie ligt weer even stil vanwege een nieuwe lockdown vanwege het coronavirus.

“Ik hoop dat we snel weer gaan voetballen, want ik wil er aan bijdragen onze doelen te bewerkstelligen”, zei Love, die ook in de Turkse, Franse en Chinese competitie uitkwam en zijn contract bij het Braziliaanse Corinthians vorige maand inleverde. Love, vaak getooid met dreadlocks in diverse kleuren, maakte in zijn loopbaan bijna 300 doelpunten. In 2005 won hij met CSKA de UEFA Cup. Met Brazilië won hij tweemaal de Copa América.

Kairat, afkomstig uit Almaty, hoopt met Love een einde te maken aan de hegemonie van Astana, dat al zes jaar op rij kampioen is van Kazachstan. Vijf keer eindigde Kairat als tweede.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD