Broers Ingebrigtsen moeten Kipchoge onder de 2 uur helpen

Door:
13-08-2019

De Keniaanse atleet Eliud Kipchoge krijgt in oktober bij zijn poging om de marathon binnen 2 uur te lopen hulp van de Noorse broers Henrik, Filip en Jakob Ingebrigtsen. De drie hardlopers gaan als ‘hazen’ fungeren voor Kipchoge. “Veel factoren moeten meezitten om dat record te verbeteren en Eliud moet een goede dag hebben”, zei Filip Ingebrigtsen op de Noorse tv. “De vorige keer was hij er al dichtbij. Daarna heeft hij zijn persoonlijk record weer aangescherpt. Als hij net zo in vorm is als in Berlijn, dan verwacht ik dat hij het record gaat halen.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kipchoge liep vorig jaar in de Duitse hoofdstad een wereldrecord: 2.01.39. De Keniaan, die wordt begeleid door onder anderen Jos Hermens, gaat nu een nieuwe poging doen om de 42,195 kilometer zelfs binnen de 2 uur te lopen. Kipchoge probeerde op 6 mei 2017 al eens die barrière te slechten op het circuit van Monza, maar die poging mislukte. Zijn tijd van 2.00.25 werd ook niet erkend als wereldrecord, omdat de race door onder meer de vele gangmakers niet voldeed aan de regels van de internationale atletiekfederatie IAAF.

De Keniaan gaat over zo’n twee maanden in Wenen een nieuwe poging doen, met hulp van de broers Ingebrigtsen. De jongste van het stel, de 18-jarige Jakob, verraste vorig jaar bij de EK in Berlijn door goud te pakken op de 1500 en 5000 meter. Henrik (28) werd in 2012 al Europees kampioen op de 1500 meter, Filip deed dat vier jaar later op de EK in Amsterdam.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD