Buurtbewoners gaan Meilandjes niet missen: ‘Ze deden raar’

Buren zwaaien Meilandjes uit
Door: Eva Steins
08-01-2021

Buren lijken niet al te rouwig om het aanstaande vertrek van de familie Meiland. De Meilandjes moeten hun woonboerderij in Hengelo ‘op termijn’ verlaten vanwege een conflict met de gemeente…

In Linda’s Wintermaand onthulde Martien dat de familie in de clinch ligt met de gemeente Bronckhorst. Er zou iets niet goed zijn met het bestemmingsplan van het erf waarop zij wonen. Slecht nieuws dus voor de Meilandjes, die binnenkort waarschijnlijk wéér de biezen moeten pakken…

LEES OOK:

Gemeente reageert op ‘uitzetting’ Meilandjes

Buren

Verslaggever Jordi van de Telegraaf ging langs in het pittoreske Hengelo om de buurtjes te ondervragen over het vertrek van de familie. De buurtbewoners lijken er niet enorm mee te zitten dat de beroemde familie het dorp weer zal gaan verlaten.

,,Ze waren gezellig, maar té overdreven”, merkte een buurtbewoner op. ,,Wij zijn allemaal heel gewoon en nuchter. Ik denk dat wij er niet zo’n ‘poeha’ van maken.”

Paste de Achterhoekse nuchterheid niet bij de hysterie van de familie Meiland? Eén buurman geeft duidelijk zijn mening over de Meilandjes.

,,Ik heb er niks mee. Nee, helemaal niks. Ik vind dat ze een beetje raar doen. Ik hou daar niet van. Ik hou niet van dat gedoe”, zei hij resoluut.

Een ander merkte op dat het vooral voor de familie balen is. ,,Voor hen is het jammer. Voor ons maakt het niet zo veel uit, denk ik.”

Een warm afscheid voor de familie dus…

Bekijk hier het fragment terug.

Meer DenD