‘Champions League-wedstrijden eenzijdiger’

Door:
11-02-2019

ZÜRICH – De groepswedstrijden van de Champions League zijn de laatste jaren eenzijdiger geworden. Meer dan een vijfde van de wedstrijden bij de laatste vier seizoenen eindigde in een overwinning van drie doelpunten verschil of meer. Dat zocht het Zwitserse voetbalstatistiekenbureau CIES Football Observatory uit.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Daarnaast stelde CIES vast dat groepswinnaars de afgelopen jaren meer punten hadden dan vijftien jaar geleden. En de teams die laatste in de groep werden zouden minder punten hebben verzameld dan de hekkensluiters vroeger.

“Deze verschillende indicatoren maken duidelijk dat er een duidelijke trend is richting eenzijdiger wedstrijden. Minder balans tussen de teams en een grotere voorspelbaarheid”, lichtte het statistiekenbureau de data toe. “Een grondige evaluatie is nodig om het niveau te behouden van een sportieve en economische balans.”

Tussen 2003 en 2006 eindigde 16,9 procent van de groepswedstrijden in een zege van drie doelpunten of meer. Tussen 2015 en 2018 steeg dit percentage naar 22,9 procent.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD